سه شنبه 13 آذر ماه 1403 | ثبت نام | ورود | کاربر مهمان  | فارسی   English
قیمت‌‌های ارز همواره بر حسب کمیت‌‌های پولی تعریف می‌شود؛ در ایران نیز طبعاً همین روال علمی معمول بوده است. چهل‌وچند سال است که قیمت ارز به استثنای وقفه‌های کوتاه سیر صعودی داشته است چرا که نقدینگی به دلیل کسری‌های عمده بودجه دولت، به دلیل بدهی عمده بانک‌ها به بانک مرکزی، به دلیل بدهی‌های بزرگ شرکت‌‌های دولتی به بانک مرکزی، به دلیل فروش ارز زیاد دولت به بانک مرکزی در روزهای خوش صادرات نفت و… رشدهای دائمی داشته است. امروز نیز سیاست‌گذار در اندیشه کنترل متغیرهای پولی است تا قیمت ارز را کنترل کند. اما وضعیت جاری متفاوت است. از سال ۱۳۹۷ رشد سطح عمومی قیمت‌ها از افزایش نقدینگی بیشتر بوده است. این را می‌توان چنین تعبیر کرد که متغیرهای تعیین‌کننده قیمت ارز حداقل تا حدی از کمیت‌های پولی فراتر رفته است. با توجه به وضعیت روابط خارجی جاری ایران، موقعیت برجام و تحریم‌ها، روشن است که متغیر «سیاست» اکنون تأثیر اصلی را بر قیمت ارز دارد؛ محدودکردن و محروم‌کردن ایران از دسترسی به ارزی که حاصل صادرات پرمشقت امروز کشور است، در کنار گرایش عمده به خروج سرمایه از کشور، عامل عمده افزایش نرخ ارز این روزهاست. به بیان دیگر، فقط بررسی معمول متغیرهای پولی توضیح نمی‌دهد که چرا قیمت ارز با این شتاب و سرعت بالا می‌رود، بلکه این عامل که ایران نمی‌‌تواند از بخش بزرگتری از ارز صادراتی خود استفاده کند، دلیل اصلی بروز وضعیت جاری است. وقتی نسبت نقدینگی به سطح عمومی قیمت‌­ها صعودی نیست، این بدآن معناست که سیاست‌گذار نباید به ابزار سیاست‌گذاری قدیم برای کنترل انتظارات مردم بپردازد؛ بدآن معناست که اقتصاد با سرعتی بسیار بالا به سمت نرخ‌های تجربه‌نشده تورم حرکت می‌‌کند. سیاستگذار باید بداند که در این شرایط فقط با کنترل متغیرهای پولی راه به جایی نمی‌‌برد، بلکه به‌‌علاوه بیش از آن‌که به دنبال کنترل نقدینگی باشد، باید به ترکیب «پول» و «شبه پول» در متغیر نقدینگی حساس باشد. عمده آن است اقداماتی انجام دهد که ارز کشور در دسترس قرار گیرد، و گرایش به خروج سرمایه از ایران آرام گیرد. در چنین شرایطی، پیش‌بینی اینکه قیمت ارز با دقت قابل‌قبول چه خواهد شد، ممکن نیست. تنها می‌توان گفت که روند افزایشی است، و سرعت تغییرات هم می‌تواند بسیار شدید شود. البته، چارتیست‌ها با نمودارهای خود سطوح مقاومتی را برای قیمت ارز و تغییرات آن تعریف خواهند کرد، ولی دقت این پیش‌بینی‌ها محدود است. افزایش قیمت دلار و تضعیف قیمت دینار در کشور عراق طی دو ماه اخیر دلیل مشابهی داشت، با این تفاوت که دولت عراق توانست با سرعت مذاکره کرده و وضعیت عادی را به بازار برگرداند. اگر سیاست‌‌گذار به اقدام عاجل دست نزند، و علت اصلی افزایش قیمت ارز (و به تبع آن سطح عمومی قیمت‌ها) را نادیده بگیرد، آحاد جامعه را در معرض این خطر عمده قرار می‌دهد که نرخ‌های تورم لجام‌گسیخته‌تری را تجربه کنند.
Print Send to Friends
دوشنبه 17 فروردین ماه 1394 | hits : 12822 | Code: 1017
دکتری مالی در نظام آموشی ایران


با رشد و توسعه روزافزون صنعت مالی در ایران، دیگر روش¬های آموزش سنتی پاسخ¬گوی نیازهای امروز نیست و نیاز به تدریس دوره مالی در عالی¬ترین سطوح آموزشی به صورت تماماً تخصصی و با تکیه بر آموزش پایه¬¬ای مالی همواره حس می¬شده¬است. استقلال رشته مالی از مدیریت نخستین گام برای استقرار زیربنای آموزش¬های نخصصی مالی در ایران است. چرا که امروز صنعت مالی سهمی درخور در اقتصاد ملی دارد و به فراخور آن نیازمند تخصص¬گرایی و شایسته¬سالاری است. برگزاری آزمون تخصصی دکتری مالی 1392 و تدوین محتوای متناسب از اقدامات اساسی جامعه مدرسان مالی در راستای این مهم به شمار می¬آید.

با رشد و توسعه روزافزون صنعت مالی در ایران، دیگر روش­های آموزش سنتی پاسخ­گوی نیازهای امروز نیست و نیاز به تدریس دوره مالی در عالی­ترین سطوح آموزشی به صورت تماماً تخصصی و با تکیه بر آموزش پایه­­ای مالی همواره حس می­شده­است.

استقلال رشته مالی از مدیریت نخستین گام برای استقرار زیربنای آموزش­های نخصصی مالی در ایران است. چرا که امروز صنعت مالی سهمی درخور در اقتصاد ملی دارد و به فراخور آن نیازمند تخصص­گرایی و شایسته­سالاری است.

برگزاری آزمون تخصصی دکتری مالی 1392 و تدوین محتوای متناسب از اقدامات اساسی جامعه مدرسان مالی در راستای این مهم به شمار می­آید.

انتظار می­رود این دوره به پرورش فارغ­التحصیلانی ممتازی بپردازد که در حوزه­های ابداع محصولات مالی، بانکی و بیمه­ای، مدیریت علمی بانک­ها، مالی بین رشته­ای و مدیریت انواع ریسک­ها در حوزه­های مختلف کسب و کار بیانجامد.

 

دروس امتحانی، ضرایب کنکور دکتری و شرایط شرکت کنندگان

عناوین دروس امتحانی آزمون دکتری مالی و ضرایب آن به شرح جدول زیر است:

جدول 1- لیست دروس امتحانی رشته دکتری مالی

نوع

عنوان

ضریب

عمومی

استعداد تحصیلی

1

عمومی

زبان انگلیسی

2

تخصصی

ریاضی و امار، تئوری­های مدیریت

در سطح کارشناسی

4

تئوری­های مالی،مدیریت سرمایه­گذاری­و ریسک، بازارها و نهادهای مالی

درسطح کارشناسی ارشد

 

فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد در رشته های مالی ، مدیریت ، حسابداری ، اقتصاد ، حقوق ، آمار بیمه ، مهندسی مالی و صنایع امکان حضور در آزمون دکتری این رشته را دارا می باشند.

 

گرایش­ها و دروس دوره دکتری مالی

شورای­عالی برنامه ریزی آموزش عالی در هشتصد و یکمین جلسه مورخ 8/4/91 برنامه درسی دوره دکتری مالی در گرایش­های: مالی، بانکداری، مالی بین­الملل، بیمه و حقوق مالی را تصویب کرده­است، البته در آینده برنامه­هایی برای افزودن برخی گرایش­های دیگر مانند مدیریت بنگاه­های اقتصادی و سرمایه­گذاری نیز وجود دارد.

دوره جدید التاسیس دکتری مالی در ایران دوره­ای 38 واحدی خواهد بود: شامل 8 واحد دروس مشترک ،6 واحد تخصصی، 4 واحد از دروس اختیاری و 20 واحد پایان­نامه

 

 

 

 

دروس مشترک

لیست دروس مشترک دکتری مدیریت مالی جمعاً 8 واحد و به شرح زیر می­باشد:

جدول 2- لیست دروس مشترک دوره دکتری مالی

دروس مشترک

واحد

تئوری­های مالی پیشرفته

2

مدیریت ریسک مالی پیشرفته

2

اقتصاد سنجی مالی پیشرفته

2

حقوق مالی

2

جمع واحد

8

دروس تخصصی هر گرایش

لیست دروس تخصصی دکتری مدیریت مالی به تفکیک هر گرایش جمعاً 6 واحد و به شرح زیر می­باشد:

جدول 3- لیست دروس اختصاصی گرایش­های دوره دکتری مالی

گرایش

 عنوان درس

واحد

مهندسی مالی

مباحث پیشرفته در بانکداری اسلامی

2

مدیریت دارایی ها و بدهی ها در بانک

2

سمینار تخصصی

2

بانکداری

مباحث پیشرفته در بانکداری اسلامی

2

مدیریت دارایی ها و بدهی ها در بانک

2

سمینار تخصصی

2

بیمه

مباحث پیشرفته در بیمه اسلامی

2

بیمه در تئوری و عمل

2

سمینار تخصصی

2

بین­الملل

مباحث پیشرفته در مالی اسلامی

2

مالی بین­الملل در بنگاههای اقتصلادی

2

سمینار تخصصی

2

حقوق مالی

حقوق مالی در بنگاه های اقتصادی

2

حقوق مالی در بازارهای پول و سرمایه

2

سمینار تخصصی

2

لیست دروس مشترک دکتری مدیریت مالی به شرح زیر بوده که دانشجویان این دوره موظف به گذراندن 2 درس از مجموعه دروس اختیاری می­باشند.

جدول 4- لیست دروس اختیاری دوره دکتری مالی

دروس اختیاری

واحد

سرمایه گذاری مخاطره پذیر

2

فرآیندهای تصادفی پیشرفته

2

مدیریت ریسک اعتباری پیشرفته

2

بانکداری بین­المللی پیشرفته

2

ریاضیات بیمه پیشرفته

2

مبانی فلسفی مدیریت اسلامی

2

ادغام و اکتساب

2

تئوری پورتفوی و تخصیص دارایی ها

2

جمع واحد

8

ظرفیت پذیرش دکتری مالی در کنکور سراسری 1392

در اولین دوره کنکورسراسری دکتری در رشته مدیریت جمعاً 27 نفر در کلیه گرایش­های این رشته پذیرش خواهند شد که دانشگاه تهران با 4 گرایش و پذیرش 17 دانشجو بیشترین سهم پذیرش را خواهد داشت، دانشگاه­های شهید بهشتی، علامه طباطبایی، پردیس قم دانشگاه تهران و امام صادق نیز در کنکور 1392 پذیرش دانشجو خواهند داشت.

جدول 2- ظرفیت پذیرش دکتری مالی در کد رشته مدیریت مالی(کد 2149)

دانشگاه

گرایش

ظرفیت

تهران

مهندسی مالی

5

تهران

بانکداری

4

تهران

بیمه

4

تهران

حقوق مالی

4

تهران-پردیس قم

حقوق مالی

3

علامه طباطبایی

حقوق مالی

3

شهید بهشتی

حقوق مالی

2

امام صادق

حقوق مالی

2

 

© Copyright 2011 iranfinance.net All Rights Reserved. Powered by : HomaNic.com | Developed by :