پنجشنبه 20 اردیبهشت ماه 1403 | ثبت نام | ورود | کاربر مهمان  | فارسی   English
قیمت‌‌های ارز همواره بر حسب کمیت‌‌های پولی تعریف می‌شود؛ در ایران نیز طبعاً همین روال علمی معمول بوده است. چهل‌وچند سال است که قیمت ارز به استثنای وقفه‌های کوتاه سیر صعودی داشته است چرا که نقدینگی به دلیل کسری‌های عمده بودجه دولت، به دلیل بدهی عمده بانک‌ها به بانک مرکزی، به دلیل بدهی‌های بزرگ شرکت‌‌های دولتی به بانک مرکزی، به دلیل فروش ارز زیاد دولت به بانک مرکزی در روزهای خوش صادرات نفت و… رشدهای دائمی داشته است. امروز نیز سیاست‌گذار در اندیشه کنترل متغیرهای پولی است تا قیمت ارز را کنترل کند. اما وضعیت جاری متفاوت است. از سال ۱۳۹۷ رشد سطح عمومی قیمت‌ها از افزایش نقدینگی بیشتر بوده است. این را می‌توان چنین تعبیر کرد که متغیرهای تعیین‌کننده قیمت ارز حداقل تا حدی از کمیت‌های پولی فراتر رفته است. با توجه به وضعیت روابط خارجی جاری ایران، موقعیت برجام و تحریم‌ها، روشن است که متغیر «سیاست» اکنون تأثیر اصلی را بر قیمت ارز دارد؛ محدودکردن و محروم‌کردن ایران از دسترسی به ارزی که حاصل صادرات پرمشقت امروز کشور است، در کنار گرایش عمده به خروج سرمایه از کشور، عامل عمده افزایش نرخ ارز این روزهاست. به بیان دیگر، فقط بررسی معمول متغیرهای پولی توضیح نمی‌دهد که چرا قیمت ارز با این شتاب و سرعت بالا می‌رود، بلکه این عامل که ایران نمی‌‌تواند از بخش بزرگتری از ارز صادراتی خود استفاده کند، دلیل اصلی بروز وضعیت جاری است. وقتی نسبت نقدینگی به سطح عمومی قیمت‌­ها صعودی نیست، این بدآن معناست که سیاست‌گذار نباید به ابزار سیاست‌گذاری قدیم برای کنترل انتظارات مردم بپردازد؛ بدآن معناست که اقتصاد با سرعتی بسیار بالا به سمت نرخ‌های تجربه‌نشده تورم حرکت می‌‌کند. سیاستگذار باید بداند که در این شرایط فقط با کنترل متغیرهای پولی راه به جایی نمی‌‌برد، بلکه به‌‌علاوه بیش از آن‌که به دنبال کنترل نقدینگی باشد، باید به ترکیب «پول» و «شبه پول» در متغیر نقدینگی حساس باشد. عمده آن است اقداماتی انجام دهد که ارز کشور در دسترس قرار گیرد، و گرایش به خروج سرمایه از ایران آرام گیرد. در چنین شرایطی، پیش‌بینی اینکه قیمت ارز با دقت قابل‌قبول چه خواهد شد، ممکن نیست. تنها می‌توان گفت که روند افزایشی است، و سرعت تغییرات هم می‌تواند بسیار شدید شود. البته، چارتیست‌ها با نمودارهای خود سطوح مقاومتی را برای قیمت ارز و تغییرات آن تعریف خواهند کرد، ولی دقت این پیش‌بینی‌ها محدود است. افزایش قیمت دلار و تضعیف قیمت دینار در کشور عراق طی دو ماه اخیر دلیل مشابهی داشت، با این تفاوت که دولت عراق توانست با سرعت مذاکره کرده و وضعیت عادی را به بازار برگرداند. اگر سیاست‌‌گذار به اقدام عاجل دست نزند، و علت اصلی افزایش قیمت ارز (و به تبع آن سطح عمومی قیمت‌ها) را نادیده بگیرد، آحاد جامعه را در معرض این خطر عمده قرار می‌دهد که نرخ‌های تورم لجام‌گسیخته‌تری را تجربه کنند.
عنوان اسلايد : نقش مهندسی مالی در مدیریت سرمایه‌گذاری
خلاصه اسايد :
تاریخ آخرین ویراست : اسفندماه ۹۶
عنوان اسلايد : Bitcoin
خلاصه اسايد :
تاریخ آخرین ویراست :
عنوان اسلايد : ارزشیابی
خلاصه اسايد :
تاریخ آخرین ویراست : ۲۶ خردادماه سال ۱۳۹۳
عنوان اسلايد : اصول مالی شخصی
خلاصه اسايد :
تاریخ آخرین ویراست : بهمن‌ماه سال ۱۳۹۰
عنوان اسلايد : بازار طلا: جهانی و داخلی
خلاصه اسايد :
تاریخ آخرین ویراست : ۲۶ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۲
عنوان اسلايد : خطوط کلی استراتژی‌های سرمایه‌گذاری در سال ۱۳۹۱
خلاصه اسايد :
تاریخ آخرین ویراست : ۹ خردادماه سال ۱۳۹۱
عنوان اسلايد : سرمایه‌گذاری در بازار طلا و ارز در سال ۱۳۹۱
خلاصه اسايد :
تاریخ آخرین ویراست : ۴ خردادماه سال ۱۳۹۱
عنوان اسلايد : نشست هم‌اندیشی در مورد ارتقای مدیریت و کارآمدسازی صندوق‌های بازنشستگی
خلاصه اسايد :
تاریخ آخرین ویراست : ۲۳ آذرماه سال ۱۳۹۲
عنوان اسلايد : مدیریت سبد اوراق قرضه با استفاده از برنامه ریزی تصادفی
خلاصه اسايد :
تاریخ آخرین ویراست :
عنوان اسلايد : بهینه‌سازی سبد دارایی با استفاده از مدل مارکویتز
خلاصه اسايد : در این اسلایدها مدل مارکویتز برای بهینه کردن سبد سرمایه‌گذاری با معیار حداکثر کردن بازده و کمینه‌کردن انحراف از معیار طی مثالی عملی مدل‌سازی شده است. در این مثال، بازدهی و ریسک پنج دارایی موجود در سبد سرمایه‌گذاری شامل ارز، طلا، پتروشیمی، بانک و خودرو طی سال معاملاتی 1392 بررسی شده و نهایتاً ماتریس اوزان بهینۀ این دارایی‌ها برای سطح ریسک هدف محاسبه شده است. همان‌طور که در فایل اکسل مشاهده می‌کنید، ماتریس‌های بهینه نهایتاً بر روی نموداری هذلولی شکل قرار می‌گیرند که لبۀ بالایی آن سبدهای بهینه را در بر دارد. برای دریافت فایل محاسبات و داده‌ها به آدرس ذیل مراجعه فرمایید. http://iranfinance.net/Upload/Images/%d9%85%d8%ad%d8%a7%d8%b3%d8%a8%d8%a7%d8%aa%20%d9%88%20%d8%af%d8%a7%d8%af%d9%87%e2%80%8c%d9%87%d8%a7_e3082a64.xls
تاریخ آخرین ویراست :
عنوان اسلايد : اوراق بهادار با درآمد ثابت
خلاصه اسايد : در این ارائه ابتدا بازار بدهی و حق مالی به‌لحاضا اندازه مقایسه می‌شود؛ جایگاه اوراق بهادار با درآمد ثابت در میان ابزار مالی مبتنی بر بدهی مشخص می‌شود. سپس اوراق قرضه به‌عنوان رایج‌ترین ابزار مالی با درآمد ثابت مورد بررسی قرار می‌گیرد.
تاریخ آخرین ویراست : اسفند 1392
عنوان اسلايد : تأمین مالی بخش مسکن (بازار رهن)
خلاصه اسايد : در این ارائه ابتدا روش‌های تأمین مالی طرف عرضه و تقاضای املاک و مستغلات معرفی می‌شود، سپس به بازار اولیه و ثانویه رهن به‌عنوان بازارهای طرف تقاضا پرداخته می‌شود. بازار ثانویه‌ی رهن تشریح می‌شود، و کارکردهای اوراق بهادار با پشتوانه‌ی رهن و ویژگی‌های ریسک و بازده آن اوراق موردبررسی قرار می‌گیرد.
تاریخ آخرین ویراست : 15 آبانماه 1390
عنوان اسلايد : اختیارهای واقعی و ارزش زمین
خلاصه اسايد : در این ارائه مدل اخبار خرید ارزش زمین به عنوان یکی از روش‌های ارزشیابی زمین معرفی می‌شود. در ادامه رویکردهای آربیتراژ و معادل مطمئن در ارزشیابی تشریح می‌شود، و در نهایت دلایل ساخت‌ساز بیش از حد براساس نظریه اختیار معامله ذکر می‌شود.
تاریخ آخرین ویراست : هشتم آبان‌ماه سال 1392
عنوان اسلايد : جریان‌های نقدی، هزینۀ سرمایه و معیارهای تصمیم‌گیری املاک و مستغلات
خلاصه اسايد : در این ارائه نحوه‌ی برآورد جریان‌های نقدی املاک و مستغلات تشریح می‌شود؛ نحوه‌ی برآورد هزینه‌ی سرمایه‌ی املاک و مستغلات جهت تنزیل جریان‌های نقدی توضیح داده می‌شود، و در نهایت معیارهای تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات موردبررسی قرار می‌گیرد.
تاریخ آخرین ویراست : مهرماه 1391
عنوان اسلايد : دوره‌های رونق و رکود در بازار مسکن ایران
خلاصه اسايد : در این ارائه الگوی رونق و رکود بازار مسکن ایران مورد بررسی قرار می‌گیرد. عوامل اثرگذار بر ایجاد دوره‌های رکود و رونق معرفی می‌شوند، و نحوۀ اثرگذاری آن‌ها بررسی می‌شود.
تاریخ آخرین ویراست : مهرماه 1392
عنوان اسلايد : جریان‌های نقدی املاک و مستغلات
خلاصه اسايد : در این ارائه روش تنزیل جریان‌های نقدی برای ارزشیابی املاک و مستغلات مورد بررسی قرار می‌گیرد و نحوۀ برآورد جریان‌های نقدی املاک و مستغلات تشریح می‌شود.
تاریخ آخرین ویراست : مهرماه 1392
عنوان اسلايد : مقدمه‌ای بر ارزشیابی املاک و مستغلات
خلاصه اسايد : در این ارائه ابتدا بنیاد ارزشیابی در ایالات متحدۀ امریکا معرفی می‌شود. نفش بنیاد در توسعۀ استانداردهای ارزشیابی و تعیین شرایط ارزیاب توضیح داده می‌شود. کاریردهای ارزشیابی املاک و مستغلات عنوان می‌شوند. در ادامه رویکردهای ارزشیابی تشریح می‌شوند و فرآیند ارزشیابی املاک و مستغلات ارائه می‌گردد.
تاریخ آخرین ویراست : 10 مهر 1391
عنوان اسلايد : تحلیل اساسی بازار املاک و مستغلات- تجزیه و تحلیل بازار
خلاصه اسايد : در این ارائه ابتدا سطوح تجزیه و تحلیل اقتصادی املاک و مستغلات عنوان می‌شود. سپس ارائه بر سطح تجزیه و تحلیل بازار متمرکز می‌شود و ویژگی‌های آن را عنوان می‌کند. در ادامه متغیرهای عمومی تجزیه تحلیل بازار معرفی می‌شوند و در نهایت با جمع‌بندی سطوح تجزیه و تحلیل، نظام املاک و مستغلات ارائه می‌گردد.
تاریخ آخرین ویراست : 3 مهر 1391
عنوان اسلايد : مقدمه‌ای بر تأمین مالی و سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات
خلاصه اسايد : در این ارائه ملک به‌عنوان یک دارایی سرمایه‌ای در میان سایر طبقات دارایی معرفی می‌شود. ویژگی‌های ملک به‌عنوان دارایی سرمایه‌ای مورد ملاحظه قرار می‌گیرد و در نهایت نقش دانش مالی در جهت راهنمایی تصمیم‌های سرمایه‌گذاری و تأمین مالی در املاک و مستغلات بررسی می‌شوذ.
تاریخ آخرین ویراست : 27 شهریور 1391
عنوان اسلايد : دیرش و تحدب
خلاصه اسايد : در این ارائه، ویژگی‌های اثرگذار اوراق بهادار با درآمد ثابت در تعیین ریسک تلاطم نرخ بهره تشریح می‌شود. در ادامه شاخص دیرش به‌عنوان سنجۀ حساسیت اوراق بهادار نسبت به تلاطم نرخ بهره معرفی می‌شود و در نهایت سنجۀ تحدب به‌عنوان مکمل سنجۀ دیرش معرفی می‌شود. به‌علت ارتباط متقابل، این ارائه در بخش مهندسی مالی و مدیریت ریسک نیز موجود است.
تاریخ آخرین ویراست : 90/03/22
© Copyright 2011 iranfinance.net All Rights Reserved. Powered by : HomaNic.com | Developed by :